Ekstremvekst i rompetroll – forskere spår alarm

Våren har kommet for å bli og med det også rompetrollene. Disse små krabatene er å finne i dammer og tjærn over hele landet. Lise Lange har fordypet seg i emnet i naturfagsklassen ved Valsrudvangen vgs. Hun la nylig frem rapporten “Fra rompetroll til frosk” hvor det fremgår en eksplosiv vekst av rompetroll.

tadpoles-819661_960_720.jpg
Søte små tenker du kanskje, vel ikke lenge skal vi tro en ny rapport

Vi møter en oppglødd student i skolegården ved Valdsrudvangen vgs. Etter en flere ukers intensiv studie kan Lise Lange vise til oppsiktsvekkende resultater. Det viser seg nemlig at rompetrollene legger på seg veldig mye og at de blir “større og større for hver dag som går”. Det er usikkert på hva som er grunnen til denne store økningen, men det spekuleres i genetikk, genetalia og utenforliggende hensyn.

“Det er viktig at fagmiljøene står samlet og roper varsku om en mulig alarm” uttaler Lange. “Dette er ting som skjer rett utenfor stuedørene våre hver eneste dag og resultatet er slående” fortsetter hun og viser til sin egen forskning. I rapporten blir det blant annet lagt vekt på “det neste stadiet” under henvisning til frosker.

frog-82987_960_720.jpg
Et eksempel på ekstremvekst av rompetroll

Froskeforsker skeptisk til funnene

SkapeMedia har vært i kontakt med en forsker på frosker som ikke ønsker å stå frem med fullt navn. Forskeren er skeptisk til at det bør ropes alarm om frosker eller rompetroll for den saks skyld. Han uttdyper at “forskning på frosking er seriøs idrett, og ikke noe unger på videregående bør legge seg opp i. Det bør heller fokuseres på å gi den oppveksende generasjonen tilstrekkelig seksualundervisning slik at de kan klare seg i et stadig mer sexistisk samfunn”.

Sex og samfunn

Rompetroll kan forveksles med å ha mark i rompe. Det er et begrep som ofte brukes om barn som er utagerende og ikke klarer å sitte stille på plassen sin. Har man for mye mark i rompe vil man kunne få en ADHD-diagnose, slik at man kan få medisiner mot mark i rompe.

Enkelte mener at utdanningssystemet, om mulig, bør tilpasses mer for barn med mark i rompe. Andre mener mark i rompe er en god ting og at det bør oppfordres til mer mark i rompe, med mulig henspeiling til seksuell legning. Og nå er vi inne i problemets kjerne; nemlig sex og samfunn og den aseksualiserte forskers rolle i omgivelsene.

Vi har forsøkt å komme i kontakt med Lise Lange etter våre samtaler med forskefroskeren og interne drøftelser, men vi har dessverre ikke fått noen kommentar til sakens utvikling. 

10071492003_70dd05b86f_c.jpg
Mark i rompa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *